Cara Membuat Kartu Kredit BCA, BelanjaHemat

Tidak sedikit orang yang berfikir bahawa cara membuat kad kredit BCA sangat sukar. BCA adalah bank swasta terbesar di Indonesia. Dalam komuniti dari tahun ke tahun BCA berkembang menjadi bank swasta terbaik dari segi produk, perkhidmatan dan lain-lain.

Pelbagaiperkhidmatan dan produk disediakan oleh BCA, salah satunya adalah kad kredit. Daripada pelbagai jenis kad kredit yang ditawarkan oleh bank, boleh dikatakan bahawa kad kredit dari BCA mempunyai banyak peminat. Malah setiap hari, ada orang yang berminat untuk memohon kad kredit BCA.

Kadredit C pada masa kini adalah seperti menjadalam keperluan, terutamanya dalam masa seperti sekarang, berbandingdengan kan denganmembuat pembayaran secara tunai, membayar denganmenggunakan kad kredit dianggap lebih menyeronokkan dan praktikal. Kita hanya perlu membayar seluruh tagihan pada akhir bulan.

Walaupun untuk orang perniagaan, kad kredit sangat membantu kerana mereka boleh digunakan untuk membeli barangan untuk keperluan pengeluaran terlebih dahulu danpada akhir bulan, hanya membuat pembayaran mengikut jumlah bil. Sekiranya anda semakin berminat untuk menggunakan kad kredit BCA, inilah cara membuat kad kredit BCA dan maklumat lengkap.

Kelebihan Mempunyai Kad Kredit BCA

Mempunyai kad kredit BCA pasti akan memberikan pelbagai faedah jika dibandingkan dengan kad kredit dari bank lain. Kelebihan pertama, anda boleh menikmati kadar faedah kredit yang sangat kompetitif. Semua kad kredit BCA yang anda gunakan, sama ada Visa atau Kad Master, semuanya mempunyai kadar faedah yang sangat menarik.

Kedua, anda boleh membeli-belah di luar negara dengan selesa. Anda boleh membeli-belah di luar negara dengan menggunakan kad kredit dari BCA dengan selamat dan selamat, selain itu kadar pertukaran asing yang dimiliki oleh kad kredit ini sangat rendah. BCA juga menyediakan Perkhidmatan Perjalanan BCA, yang akan membantu anda semasa percutian anda di luar negara.

Ketiga, pembayaran diterima dalam masa nyata. Sekiranya anda membuat pembayaran kad kredit menggunakan ATM BCA, BCA Melalui telefon atau denganmenggunakan ber sebagai kemudahan transaksi dari BCA, secara automatik jumlah had yang anda miliki segera meningkatpada masa itu, walaupun anda membuatpembayaran pada hari cuti.

Keempat, ia mempunyai rangkaian pedagang yang sangat luas. Cara membuat kad kredit BCA sangat dicari, salah satunya adalah kerana kelebihan ini. Rangkaian pedagang yang dimiliki oleh kad kredit BCA sangat luas, malah disokong oleh lebih daripada 1200 cawangan yang tersebar di seluruh negara. BCA juga telah bekerjasama dengan 6500 peniaga.

Jenis CC BCA Yang Perlu Anda Ketahui

BCA menyediakan pelbagai pilihan jenis kad kredit dan dibahagikan mengikut pembayaran. Di samping itu, had kad kredit ini juga berbeza, jadi anda boleh menyesuaikannya dengan keperluan dan pendapatan anda. Berikut ialah maklumat lanjut tentang pilihan jenis kad kredit BCA:

  1. Kad BCA. Beberapa kad yang termasuk dalam jenis kad BCA seperti Kad Setiap Hari. Had kad ini ialah IDR 3 juta dan mempunyai yuran tahunan sebanyak IDR 125 ribu. Terdapat juga kad Platinum dengan had IDR 20 juta, dan yuran tahunan sebanyak IDR 250 ribu. Akhirnya, terdapat Kad Indomaret dengan had IDR 3 juta dan yuran tahunan sebanyak IDR 125 ribu. Cara membuat kad kredit BCA agak mudah.

 

  1. BCA Mastercard. Dalam jenis kad BCA Mastercard, jenis platinum mempunyai had IDR 20 juta manakala yuran tahunan ialah IDR 450 ribu, jenis Hitam mempunyai had IDR 20 juta dan yuran tahunan IDR 450 ribu, akhirnya Matahari Mastercard, had 3 juta dan yuran tahunan IDR 125 ribu.

 

  1. Kad Visa BCA. Batman Visa mempunyai yuran tahunan sebanyak IDR 125 ribu dan had IDR 3 juta, had Visa Hitam IDR 20 juta dan yuran tahunan sebanyak IDR 450 ribu, Visa Singapore Airlines, yuran tahunan IDR 500 ribu dan had IDR 20 juta. Cara membuat kad kredit BCA Black agak sukar, tetapi had yang diberikan adalah besar.

 

  1. Kad BCA JCB. Kad bca JCB dibahagikan kepada 2 jenis, iaitu Keistimewaan Seluruh Negara dan Keistimewaan Dunia. Produk kad kredit ini sebenarnya merupakan produk khas supaya maklumat mengenai yuran tahunan dan had kad, anda boleh menghubungi BCA secara langsung.

Cara Membuat Kad Kredit BCA

Sebelum membuat kad kredit dari BCA, anda mesti memastikan bahawa anda telah memenuhi pelbagai syarat yang disediakan oleh BCA, seperti umur minimum pemohon kad adalah 21 tahun dan maksimum 65 tahun, maka pendapatan bulanan minimum adalah Rp. 4 juta dan untuk beberapa kad sekurang-kurangnya Rp. 3 juta.

Dokumen yang mesti disediakan apabila anda ingin memohon kad seperti kad pengenalan, bukti pendapatan untuk pekerja dan profesional. Jika anda seorang yang bekerja sendiri dengan profesion, anda mesti melampirkan penyata kewangan. Di samping itu, fail lain seperti salinan fotokopi akaun simpanan. NPWP, lesen profesional bagi anda yang bekerja sebagai profesional dan surat ikatan penubuhan perniagaan untuk pekerja sendiri.

Jika pelbagai jenis dokumen lengkap, cara membuat kad kredit BCA boleh dilakukan dalam talian dan luar talian. Sekiranya anda ingin memohon secara dalam talian, anda boleh melayari laman web BCA secara langsung atau melalui perkhidmatan kewangan yang telah bekerjasama dengan BCA.

Jika anda memilih untuk memohon kad kredit di luar talian, anda hanya perlu melawat cawangan BCA terdekat, membawa pelbagai dokumen. Kemudian, perkhidmatan pelanggan akan membantu anda memproses permohonan untuk permohonan kad. Isi semua borang yang disediakan oleh perkhidmatan pelanggan, pastikan anda mengisi sepenuhnya. Supaya kad boleh diproses lebih cepat.

Petua untuk Permohonan Kad Kredit BCA Diterima

Walaupun sangat mudah untuk membuat kad kredit BCA , agar permohonan kad kredit anda diterima, anda mesti memenuhi pelbagai syarat. Anda mesti melengkapkan semua dokumen yang diminta oleh bank. Di samping itu, pastikan dokumen yang diminta sesuai dengan keperluan anda, supaya permohonan dapat diproses dengan cepat.

Kedua, pastikan anda mempunyai sejarah kredit yang baik. Bank BCA pastinya tidak mahu menerima permohonan jika anda mempunyai sejarah kredit yang buruk. Oleh itu, pastikan anda tidak mempunyai tunggakan ansuran atau sejarah kredit yang tidak berbayar sekurang-kurangnya 6 bulan terakhir. Sekiranya anda masih mempunyai ansuran, pastikan anda membayar tepat pada waktunya.

Ketiga, pendapatan sepadan dengan kriteria yang diperlukan oleh bank. Telah dijelaskan bahawa pendapatan minimum mestilah IDR 3 juta dan terdapat beberapa kad yang IDR 4 juta. Pastikan pendapatan anda sesuai. Sesetengah jenis pekerjaan mungkin agak berisiko, jika ya anda boleh mula menyimpan menggunakan BCA supaya terdapat penjimatan yang mencukupi di sana.

keempat, mempunyai simpanan yang mencukupi dalam akaun BCA. Sebenarnya, akan lebih mudah jika anda mempunyai jumlah wang yang mencukupi dalam akaun BCA anda, atau telah menjadi pelanggan BCA selama bertahun-tahun. Dengan menjadi pelanggan setia, sudah tentu bank akan mempertimbangkan permohonan anda dengan baik.

Kad kredit BCA sememangnya boleh menjadi pilihan terbaik bagi anda yang ingin memiliki kad kredit dengan perkhidmatan profesional dan lengkap, terutamanya kerana tawaran yang disediakan setiap bulan sangat menarik. Cara membuat kad kredit BCA juga sangat mudah dan prosesnya sangat cepat, jadi apa yang anda tunggu.

Baca Juga: